Spring naar de inhoud

Live optredens

Op Kasseitjes kermis 2023 valt naast tal van andere activiteiten ook weer heel wat live-muziek te genieten ! Ook dit jaar hebben we een aantal gevestigde waarden kunnen strikken, gaande van DJ Lieven Batjoens, Turtle Wex tot de absolute topper dit jaar : Dhont & the Hitmen. Hieronder de line-up.

Vrijdag 15 september 2023

DJ Lieven Batjoens (21h00 – feesttent)

Zijn naam staat in muziekland al ettelijke jaren synoniem voor een ongeziene, muzikale passie in zijn dj-sets. De combinatie van radio maken (Q-music, JOE fm, Contact, TOPradio, NRJ, ..) en het nachtleven bleek een gouden combinatie.

Hij weet beter dan wie ook de juiste plaat op te leggen op het juiste moment.


Zaterdag 16 september 2023

Wilma (22h00 – feesttent)

Een bas.
Een gitaar.
Twee stemmen.
En schone liedjes.

Een trip door de pop- en rockmuziek van de afgelopen 50 jaar.
Van schaamteloos melow, over dansbaar, naar opzwepend soms.
En af en toe een vergeten pareltje, ook.

Denk aan Neil Young, Chaka Khan, David Bowie, Absynth Minded, Blur, Phil Collins, Madness, the Kooks, Queen, Seal, Soulsister, George Michael, The Beatles…


Zondag 17 september 2023

ALY Three (11h30 – podium nieuwstraat)

We starten op zondag met “ALY Three”, deze driekoppige coverband rond Marc (drum) uit Sint-Niklaas, Yves (zang, gitaar, bas) uit Zelzate en Luc (zang, gitaar, bas) uit Wetteren, brengt een mix van rock, blues, pop en new wave… met gekende en minder gekende covers. Te genieten op zondag vanaf 11h30 op het podium op de rommelmarkt. Ambiance verzekerd !

Turtle Wex (13h30 – podium nieuwstraat)

Turtle Wex is een steen-goeie coverband van eigen bodem rond Jan Franck, Jeroen Van De Veire en Tom Gorré. Ze spelen covers van dEUS tot Serge Gainsbourg over Foo Fighters tot Madonna en R.E.M., Eddie Vedder, Pink Floyd… en dat allemaal met een eigen toets.

Op muzikaal vlak staan hun neuzen al jaren in dezelfde richting. Jeroen en Jan spelen al 15 jaar samen in schoolverband en Tom en Jan kennen elkaar door met hun vroegere bands Soma en No Logic in hetzelfde circuit op te treden. De muziek die “Turtle Wex” brengt is ook de muziek die de bandleden graag horen. Dat kan een nummer uit de 70’s zijn, een pop- hit uit de 90’s, maar evengoed een lied dat nog maar een week op de radio gedraaid wordt.

Batala (15h00 – Rommelmarkt)

Batala Mundo is een grote internationale Samba Reggae Percussie Familie, opgericht in 1997 door Giba Gonçalves . De band is toegankelijk voor iedereen met een grote interesse voor de Braziliaanse cultuur en de samba-reggae beat. In februari 2010 werd er vanuit Brazilië groen licht gegeven en kon Batala Netherlands opgestart worden. Inmiddels is Batala Netherlands uitgegroeid tot Nederlands grootste Samba Reggaeband.
Jaarlijks treed de band op tijdens het Notting Hill Carnaval in Londen (1e prijs voor beste Samba Reggaeband in augustus 2016) en tijdens het Carnaval in Brazilië. 

Te zien om 15h op de rommelmarkt en nadien op de ballonweide

Dhont & the Hitmen (21h30 – feesttent)

Afterparty : DJ Bauwie

Dhont & the Hitmen puts the “P” in your “Party”. Drie gebaarde mannen. Eén Schoonheid. Eén gedeelde missie: shake, wiggle, sweat, scream and shout!
 
Op zang Elisa Dhont, gekend van haar passage bij “The Voice’’ en voormalig zangeres van coverband Hammertime. Op bass én vocals, en notoir sfeermaker, Dries De Porre. Voormalig bassist bij the BaseBallBats. Ex-conservatorium-dude. En – zelfuitgeroepen – meest sexy lid van de band!
Op drums Philip Madou, die onder meer 10 jaar lang zijn strepen verdiende als drummer bij “Eden”, de poprockformatie rond StuBru-presentatrice en tv-coryfee Roos Van Acker.
Op gitaar, loops & sequences Alain Uyttenhove. Voormalig bassist bij Hammertime, bassist bij het gewezen Barista, gitarist bij MoGroove, en tal van andere bands.

 
Deze coverband doet elk feestje ‘ontploffen’. Met vooral covers uit de 90’s en nillies, veelal verwerkt in medleys zorgen ze ervoor dat stilstaan geen optie is.


Maandag 18 september 2023

Ritchie Paris (14h00 – feesttent)

Op maandag hebben we het genoegen om de koffietafel op te vrolijken met de aanwezigheid van Ritchie Paris. Met zijn aanstekelijke charisma en zijn passie voor muziek is hij dé perfecte keuze om deze middag op te luisteren met een onvergetelijke sfeer.

Dus laat je meeslepen door de aanstekelijke klanken, zing luidkeels mee en geniet van een onvergetelijke koffietafel met de beste Vlaamse ambiance muziek

Sponsors

De Kasseitjes fuif op vrijdag kwam tot stand dankzij :

Het zondagavond programma met ondermeer Dhont & the Hitmen kwam tot stand dankzij :