Spring naar de inhoud

Halloweentocht 2023

Op zaterdag 28 oktober 2023 organiseert het wijkcomité ’t Kasseitje samen met jeugdcomité de Kiezeltjes een kindvriendelijke Halloweentocht. De tocht begint en eindigt zoals vorig jaar in de griezeltent aan het clublokaal (Stationsstraat 67). Iedereen is welkom vanaf 17u.

Er zijn doorlopend bloederige drankjes en zombievleesburgers te verkrijgen, en de kinderen kunnen zich door onze schminksters gratis laten omtoveren tot spook, heks, vampier of een ander favoriet monster…

Deelnemen is gratis, maar we vragen jullie wel om op voorhand te registreren via dit formulier.

Voor de bewoners langs het parcours (zie kaartje hieronder): als de kinderen bij jullie mogen langskomen voor trick-or-treat, kunnen jullie dit hier aangeven. We contacteren jullie dan om verder af te spreken. Alvast bedankt!

De wandeling kan worden aangevat tussen 17u30 en 19u30. Het griezel-parcours is 1.7 km lang en duurt zo’n 45 min. De gevaarlijke oversteekplaatsen aan het Dennenhof en de Stationsstraat worden door seingevers beveiligd. Op onderstaand kaartje zien jullie alvast het parcours.

Het griezelparcours is open van 17u30 tot 19u30, begin en einde aan de griezeltent (Stationsstraat 67).

Veel buurtbewoners hebben vorig jaar hun steentje bijgedragen, en we hebben fantastische Halloween-versieringen gezien die door de deelnemers werden bewonderd!

Ook dit jaar willen het natuurlijk zo griezelig mogelijk maken in de wijk, dus bij deze opnieuw een warme oproep aan alle bewoners, niet enkel langs het parcours, om de voortuintjes van de nodige monsters, spinnewebben of zelfs geluidseffecten te voorzien… (maar hou het langs het parcours een beetje kindvriendelijk voor de fanatiekelingen…).

Het mooist versierde huis in het Kasseitje mag zich voor een jaar lang “Spookhuis van het jaar” noemen. De winnaar/winnares krijgt 1 gratis ballonvlucht als prijs, aangeboden door Ballonvluchten Stijn Vercauteren. Een professionele jury van Kiezeltjes zal beslissen welk huis gewonnen heeft en dit bekend maken in de griezeltent na de wandeling, dus blijf zeker nog hangen voor een goeie schep rauwe regenwormen, een warme tas spinnekop-soep of een glaasje bloedwijn met oogbollen….

Hieronder nog even het programma voor de avond :

  • 17u: Opening Griezeltent aan het lokaal van ’t Kasseitje (Stationsstraat 67). Doorlopend bloederige drankjes en hapjes te verkrijgen met gratis schminkstand.
  • 17u30 – 19u30: Start van de Halloweentocht. Wie durft mee onze wijk na zonsondergang te verkennen?
    • Tocht van 1.7 km, ca. 45 min
    • Vergeet je zaklamp niet!
  • 20u30: Bekendmaking winnaar “Spookhuis van ’t Jaar” in de griezeltent

De halloweentocht wordt gesponsord door :