Spring naar de inhoud

Nieuwjaarsdrink 2024

Vorig jaar viel onze nieuwjaarsdrink jammer genoeg in het water, dus reden te meer om er dubbel van te genieten dit jaar. Zoals vorig jaar reeds aangekondigd organiseren we geen kerstboomverbranding meer maar doen een super-gezellige lampionnentocht met aansluitend kerst/nieuwjaarsdrink waarop jullie allen van harte worden uitgenodigd. Let wel dat we dus dit jaar ook geen kerstbomen meer komen ophalen. Diegene die er de voorbije jaren bij waren zullen deze gezellige avond zeker opnieuw willen beleven. Het is meteen een uitgelezen kans om met de buren een glaasje te drinken en elkaar het beste te wensen voor het nieuwe jaar.

Op zaterdag 13 januari 2024 zijn jullie allemaal van harte uitgenodigd op de nieuwjaarsdrink en lampionnentocht aan het buurtspeelplein in de Acacialaan.

Verwacht een kindvriendelijke activiteit in de vorm van een fakkel / lampionnentocht met gratis warme soep. Na afloop zijn hapjes en drankjes te verkrijgen in de verwarmde tenten op het buurtspeelplein Acacialaan in een gezellige sfeer met aangepaste muziek.

Het programma voor zaterdag 13 januari 2024 is als volgt:

  • 18h30 : vertrek lampionnen-tocht (zie onder)
  • 19h30 : nieuwjaarsreceptie met traktatie

Voor alle kinderen met een fakkel of lampionnetje is een cadeautje voorzien. Ideale gelegenheid om tijdens de eindejaarsperiode jullie creativiteit los te laten. Hieronder vinden jullie alvast wat inspiratie…

Maak je eigen lampion of fakkel…

Een lampion maken is heus niet zo moeilijk en je hebt er enkel wat huis tuin en keuken materiaal voor nodig… een ideale activiteit met de kinderen tijdens de feestdagen ! Het internet staat vol met instructies om eenvoudige lampionnen te maken, zoek er gerust op los. Hier alvast al een paar voorzetten :

De confituurpot lampion

Een eenvoudige lampion kan je maken met een lege configuurpot, wat touw een theelichtje. Zorg dat het touw stevig rond de hals van het potje zit en maak er een grote lus aan vast om de lampion vast te houden. Je kan er uiteraard ook een stokje aan vastmaken om het lichtje te dragen.

Voor versiering van het potje kan je verschillende zaken gebruiken : plakkaatverf, schoolbord verf, vloeipapier (en lijm) of zelfs nagellak. Je kan zelfs ook speciale glasverf kopen. Via deze link vind je alvast wat meer tips.

Een papieren lampion kapje

Je kan ook een mooi papieren kapje maken voor op je lampion. Hier vind je instructies hoe je dat kan doen. Als je wat handig bent met ijzerdraad en plakband kan je deze papieren lampion wat steviger maken of er eventueel wat LED-lichtjes inhangen, of je maakt em met plakband vast aan een confituurpotje met een theelichtje uit het vorige stukje.

Nog heel veel ideeën

Waarom geen vis-lampion maken, of een Chinese lampion ? Hieronder vinden jullie nog een aantal links met heel wat creatieve ideeën…

Voor een paar EUR vind je evt. ook LED – lampjes op batterijen die je kan gebruiken ter vervanging van kaarsen.