Spring naar de inhoud

Bericht van de voorzitter

Beste wijkbewoners, sponsors en sympathisanten,

We staan voor het kermisweekend 2020 en de weergoden zijn er terug met prachtig na-zomer-weer. Toch opvallend dat dit mooie weer stilaan een vaste waarde krijgt tijdens ons kermisweekend.

2020 zou een kermis jaar worden waar we de 60ste editie zouden vieren van deze wijkkermis. Het zou een jubileumjaar worden waar we met zijn allen naar uitkeken om nog eens de wijk ‘t Kasseitje te laten daveren op zijn grondvesten in Lochristi.  Jammer, want de 60ste Kermis in 2020 zal in de geschiedenisboeken geschreven worden als het eerste jaar zonder een kermisactiviteit. Gezien de succesvolle laatste kermis edities hadden we dit prachtige weekend heel graag opnieuw met jullie willen delen.

We hebben heel wat reacties gekregen van wijkbewoners, sponsors en mensen die jaarlijks onze kermis niet willen missen en dat ze zich niet kunnen voorstellen dat er dit jaar op ‘t Kasseitje geen kermis zal doorgaan. Geen ballonmeeting, vuurwerk, rommelmarkt, barbecue, sportactiviteiten, optredens, volksspelen,. . .  


We moeten jammer genoeg aanzien dat COVID-19 het jaar 2020 volledig in zijn greep heeft en dat het sociaal leven er nu tijdelijk heel anders uitziet. Toch is er heel wat begrip van al deze mensen waarom we deze mooie activiteit hebben afgelast. We kunnen ons zeker nu niet voorstellen dat we in deze periode met een duizendtal samen op de rommelmarkt lopen of dat we met meer dan 500 mensen zitten te eten in een feesttent.

We hebben met onze fietszoektocht en 2 wandelzoektochten tijdens de zomermaanden toch heel wat mensen kunnen bereiken die in deze moeilijke dagen toch iets hebben kunnen meepikken van onze organisaties. Bedankt aan allen die daaraan hebben deelgenomen. We hebben er natuurlijk nood aan om eens goed te feesten, . . . toch zullen we de meeste activiteiten moeten overslaan tot 2021.

Ik kan nu al meegeven dat 2021 ook een speciaal jaar gaat worden op het Kasseitje omdat we dan als wijkcomitee
60 jaar bestaan. Het zal wel de 61ste Kermis editie zijn – omdat toen indertijd – een groep vrienden een kermis hadden georganiseerd vooraleer ze besloten een wijkcomité op te richten. Wij zijn nu al begonnen met de voorbereidingen en ik kan alvast verklappen dat het een knaller zal worden.

Met het voltallige bestuur kijken we alvast uit naar de komende winter activiteiten en naar het komende jaar waar we hopelijk opnieuw volop kunnen feesten in onze wijk.

Vriendelijke groeten,

Joris Van De Walle

Wijkcomité ‘t Kasseitje