Spring naar de inhoud

Nieuwjaarsdrink 2023

Wegens de slechte weersvoorspelling voor morgen, zaterdag 14 januari zien wij ons jammer genoeg genoodzaakt de nieuwjaarsactiviteit en lampionnentocht af te gelasten. Uiteraard stellen we als wijkcomité de veiligheid van iedereen voorop. Met de voorspelde neerslag hoeveelheden en rukwinden tot 70 km/h lijkt het ons niet verantwoord om de tenten op te zetten en de tocht te organiseren.

Maar hou zeker onze facebook pagina en website in de gaten voor volgende activiteiten, want ook in 2023 gaan we er weer een ferme lap op geven.

Dus dan maar via deze weg voor iedereen een zeer fijn, gelukkig en gezond 2023 en vooral tot gauw ergens op een van de activiteiten !

Op zaterdag 14 januari 2023 zijn jullie allemaal van harte uitgenodigd op de nieuwjaarsdrink en lampionnentocht aan het buurtspeelplein in de Acacialaan.

We organiseren dit jaar geen kerstboomverbranding meer maar doen een super-gezellige lampionnentocht met aansluitend kerst/nieuwjaarsdrink waarop jullie allen van harte worden uitgenodigd. Diegene die er vorige jaren bijwaren zullen deze gezellige avond zeker opnieuw willen beleven. Het is meteen een uitgelezen kans om met de buren een glaasje te drinken en elkaar het beste te wensen voor het nieuwe jaar.

Let wel dat we dit jaar dus geen kerstbomen meer komen ophalen…

Verwacht een kindvriendelijke activiteit in de vorm van een fakkel / lampionnentocht met gratis warme soep tijdens de tocht en een doedelzakspeler. Na afloop zijn hapjes en drankjes te verkrijgen in de verwarmde tenten op het buurtspeelplein Acacialaan in een gezellige sfeer met aangepaste muziek.

Het programma voor zaterdag 14 januari is als volgt:

  • 18h30 : vertrek lampionnen-tocht (zie onder)
  • 19h30 : nieuwjaarsreceptie met traktatie

Voor alle kinderen met een fakkel of lampionnetje is een cadeautje voorzien. Ideale gelegenheid om tijdens de eindejaarsperiode jullie creativiteit los te laten. Hieronder vinden jullie alvast wat inspiratie…

Maak je eigen lampion of fakkel…

Een lampion maken is heus niet zo moeilijk en je hebt er enkel wat huis tuin en keuken materiaal voor nodig… een ideale activiteit met de kinderen tijdens de feestdagen ! Het internet staat vol met instructies om eenvoudige lampionnen te maken, zoek er gerust op los. Hier alvast al een paar voorzetten :

De confituurpot lampion

Een eenvoudige lampion kan je maken met een lege configuurpot, wat touw een theelichtje. Zorg dat het touw stevig rond de hals van het potje zit en maak er een grote lus aan vast om de lampion vast te houden. Je kan er uiteraard ook een stokje aan vastmaken om het lichtje te dragen.

Voor versiering van het potje kan je verschillende zaken gebruiken : plakkaatverf, schoolbord verf, vloeipapier (en lijm) of zelfs nagellak. Je kan zelfs ook speciale glasverf kopen. Via deze link vind je alvast wat meer tips.

Een papieren lampion kapje

Je kan ook een mooi papieren kapje maken voor op je lampion. Hier vind je instructies hoe je dat kan doen. Als je wat handig bent met ijzerdraad en plakband kan je deze papieren lampion wat steviger maken of er eventueel wat LED-lichtjes inhangen, of je maakt em met plakband vast aan een confituurpotje met een theelichtje uit het vorige stukje.

Nog heel veel ideeën

Waarom geen vis-lampion maken, of een chinese lampion ? Hieronder vinden jullie nog een aantal links met heel wat creatieve ideeën…

Voor een paar EUR vind je evt. ook LED – lampjes op batterijen die je kan gebruiken ter vervanging van kaarsen.